.comment-link {margin-left:.6em;}

DORST.

24 juni 2006

Godverdomme

Nagelbijtend tolerantie veinzen of met daadkracht tussen beide komen? De keuze is gauw gemaakt. Benieuwd of Kardinaal Danneels de man nu in de hemel zal prijzen. Want hij had het tenminste aangedurfd tussen beide te komen, hij behoorde tenminste niet tot de laks toekijkende massa die ook niet omkeken naar Joe Van Holsbeeck in het Brusselse Centraal Station. Nee, deze man is een held en dra zal ie omarmd worden door God zelve. Godverdomme een dooie held.

Men mag van het onveiligheidsgevoel nog zoveel zeggen dat het een gemediatiseerde massapyschose is die niet op daadwerkelijke feiten en data berust, maar dat het onveiligheidsgevoel zelf een daadwerkelijk feit is, daar kan niemand toch nog over twisten?

En ondertussen is "zinloos geweld" de nieuwe politiek correcte buzz phrase van het jaar aan het worden...

, , , , ,

3 Comments:

 • Ndaag!
  Kom gewoon ff piepen. Amaai, interessante blog. Hier kom ik zeker nog eens terug.

  Greetz Vdbtjen

  door Blogger Kevin, om 5:12 p.m.  

 • Voorpagina van De Standaard vandaag: "Spiraal van zinloos geweld".
  Bedenkingen:
  1. Is geweld niet altijd zinloos? Bestaat er zoiets als "zinvol geweld"?
  2. Is er hier sprake van een "spiraal"? Er zijn inderdaad een aantal triestige zaken gebeurd de laatste tijd, maar die incidenten hebben absoluut niets met elkaar te maken (dit in tegenstelling tot de rellen in Parijs van een tijdje terug, bijv.) - de media ziet er natuurlijk wel weer een duidelijk patroon in. Vreemd genoeg linkt De Standaard het artikel "Geen Lijnspotters op gepachte lijnen" zelfs aan 7/7 en de Patriot Act. (screenshot). Ik veronderstel dat het een fout is... De zoveelste.

  door Anonymous Andy, om 5:02 a.m.  

 • Wederbedenkingen:
  1. my point exactly
  2. in de incidenten van de voorbije maanden een patroon (in dit geval: een spiraal) waarnemen is inderdaad niet juist, maar doet het er eigenlijk toe? Hoe ongefundeerd het onveiligheidsgevoel ook is, het is er en het wordt er niet zwakker op. Een gevoel houdt per definitie geen rekening met rationeel onderbouwde motieven of patronen, laat staan een massagevoel (psychose). Met andere woorden: het mag dan al geen spiraal zijn, het wordt zo gepercipieerd en dat is wat van belang is. Alsook natuurlijk de gruwel van de incidenten zelf.

  door Anonymous yptucide, om 1:06 p.m.  

Een reactie posten

<< Home