.comment-link {margin-left:.6em;}

DORST.

21 april 2006

Rock-a-bye blogger

Verhitte discussie aan de gang, daar bij Ishku. Over de zin en onzin van babyblogs. De babyblog in kwestie vind je hier, de moederblog hier. Zo, nu bent u weer op de hoogte.

[Deze post is hieraan gerelateerd, maar is geenszins een j'accuse aan het adres van de jongedame, want ze is zowaar de meest verfrissende bries in de Vlaemsche blogosfeer.]

Opinionitis
is hoogst besmettelijk; zodanig zelfs dat mensen (waaronder mezelve) spontaan hun mening beginnen spuien over zaken die hen totaal niet interesseren, of waar ze nooit bij stilgestaan hebben. Ik ben geneigd te zeggen dat het uiten van de eigen mening op een positieve manier blijk geeft van individualiteit, maar anderzijds dreigt al dat opiniespuien ook te vervallen in sociale ver(k)ankering. Na 3 jaren in Japan gewoond te hebben, vergde het nieuwe leven in den Belgique toch wel wat aanpassing, vooral dan op dit vlak. Sta er eens bij stil: hoeveel mensen die beweren hun mening te uiten zijn in feite niet aan het klagen? Anderzijds kan de Japanners dan wel een zekere kinderlijke oppervlakkigheid verweten worden, met een vergevorderd gebrek aan kritische geest. Hmmm, het is moeilijk kiezen tussen neuten enerzijds en mak lallen anderzijds. Misschien is het antwoord de stilte wel, vervuld van potentieel?

2 Comments:

  • Zolang iedereen redelijk blijft en echt zin heeft in dialoog, vind ik de mogelijkheid tot reageren op blogs een zéér fijne uitvinding.

    Kijk. Zoals hier nu.

    door Anonymous Rikea, om 12:00 p.m.  

  • Daar heeft u een . (punt)
    Waarvoor dank!

    door Anonymous yptucide, om 2:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home