.comment-link {margin-left:.6em;}

DORST.

02 mei 2006

Verkeersagressie

Een Congolese asielzoeker wordt in elkaar getimmerd aan een tankstation. Niemand doet iets, iedereen is bang (misschien reeds doodgeknuffeld door de zorgstaat?). Dader wordt opgepakt, wordt terug vrijgelaten. Reden: omdat zijn aanhouding niet nodig is voor het onderzoek. Het betreft hier immers "verkeersagressie". Tip uit de bestseller "Hoe Ben Ik Een Verdoken Racist": sla een neger in elkaar langs de weg, het liefst nog als hij voor u in de file staat.

,

2 Comments:

  • Tjah, misschien omdat het onderzoek niet veel voorstelt? Alle elementen lijken me duidelijk, er zijn beelden, hij heeft die gast in mekaar geramd zonder pardon (een zeer snode daad, geen goedpraten aan gewoon) maar ik denk inderdaad dat een aanhouding niet noodzakelijk is voor het onderzoek. Het zal nu wachten zijn tot zijn proces, en tot hij veroordeeld is zal hij een vrij man zijn zoals dat nu eenmaal gaat in een rechtsstaat. Voorlopige hechtenis is geen strafmaatregel, laat dat duidelijk zijn. Hopelijk komt het snel tot een proces en wat mij betreft mag hij dan een hele zware straf krijgen. Maar in het kader van een onderzoek (het is hier geen moord die Witse-gewijs moet uitgeklaard worden) waarin alle feiten zeer duidelijk zijn, lijkt het mij niet helemaal nodig. BelgiĆ« is trouwens al meermaals op de vingers getikt voor het misbruiken van voorlopige hechtenis. Men zou beter werk maken van een snel afwikkelen van procedure en proces, zoals dat bijvoorbeeld in Nederland kan.

    door Blogger Goeielobbes, om 1:57 p.m.  

  • Dat die vent terug is vrijgelaten, daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat is dat dit als "verkeersagressie" geklasseerd wordt.

    door Anonymous yptucide, om 11:02 p.m.  

Een reactie posten

<< Home